Crveni riba

avatar

Crveni cipal je semigraso morska riba pronađena na stjenovitim dnom. Ima veoma karakterističnu boju, ukus i teksturu. Pohovana, pečena, pečena ... može se kuvati na mnogo načina. Ovde ćemo učiniti da se na roštilju uključi suvi pirinač sa kojim se savršeno nadopunjuju.

riža-cipal

SASTOJCI
320 g pumpe za rižu
4 ud ceo crveni cipal
2 češnjaka češnjaka
2 lovora
60 ml suvog bijelog vina
6 cs maslinovo ulje
šafranske niti
svježe grane peršina
12 komada crnog bibera
Salt
750 ml vode
PRIPREMA
Očistite cipal tako što ćete ukloniti trn i glave, ali ih ne bacajte, već će poslužiti za pripremu dna riže.
S pripremljenim cipalom stavite u tavu dvije žlice ulja i pirjajte 2 minute glave i trnje crvenog cipla.
Dodajte lovorov list, peršun, papar i prstohvat soli i pokrijte sa 750 ml vode.
Prokuhajte, kuvajte 15 minuta na laganoj vatri, procijedite i ostavite da bude topla kada ćete je dodati riži.
Zatim šafran zgnječite u malteru i razrijedite ga bijelim vinom.
Ogulite i isecite beli luk.
Zagrejte ulje u loncu s niskim rubovima i zapečite češnjak vodeći računa da se ne sagori jer bi jelo dalo gorak okus i mi bismo ga pokvarili.
Dodajte pirinač i sauté 1 minutu.
Navlažite pripremljenom bujonom i sadržajem maltera, dobro promešajte i kuvajte 9 minuta na velikoj vatri.
Nakon tog vremena spustite toplotu na minimum i kuhajte još 8 minuta.
Izvadite iz vatre i ostavite da stoji 5 minuta prekriveno čistom krpom.
Dok se pirinač odmara, crvenu papriku i doru stavite u posudu sa ostatkom ulja između 2 i 3 minuta po strani, u zavisnosti od veličine i odvoda na upijajući papir.
Podelite pirinač na ploče, stavite crvene cipaljke na vrh i poslužite odmah.



0
0
0.000
1 comments
avatar

Congratulations @lospe!
Your post was mentioned in the Steem Hit Parade for newcomers in the following category:

  • Upvotes - Ranked 1 with 919 upvotes

I also upvoted your post to increase its reward
If you like my work to promote newcomers and give them more visibility on the Steem blockchain, consider to vote for my witness!

0
0
0.000